Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Strade Bianche Noord-Holland

8 maart 2020 09:30 - 15:00

Euro5,00

De Hoornse Ren en Toerclub (HRTC) organiseert op zondag 8 maart 2020 de Strade Bianche Noord-Holland. Dit is een gravelrit, een vrije toertocht over deels onverharde paden.

De route telt 110 km en bevat circa 20 km onverharde stroken, waaronder het Blôte Bienepad, een schelpenpad bij Aartswoud. Dit pad hebben profwielrenners zoals Niki Terpstra, Laurens ten Dam en Jetse Bol regelmatig opgenomen in hun trainingen. De route is geschikt voor gravelracers, maar ook voor racers met minimaal 25 mm banden en mountainbikes. De route is niet uitgepijld, maar zichtbaar via de gps-track die in de week voor de tocht is te downloaden via fietssport.nl.

Start en finish is op de wielerbaan aan de Holenweg 14D in Hoorn tussen 9h30 en 10h30. Tussen 10h00 en 10h10 vertrekken groepen van maximaal 20 deelnemers onder leiding van wegkapiteins. De snelste groep vertrekt als eerste en de langzaamste als laatste. Voor de groepen is het een social ride, dus samen uit, samen thuis. Op de onverharde stroken is het vrij tempo, en aan het eind van elke strook verzamelt de groep om gezamenlijk verder te rijden.

Na circa 57 km is er een kleine bevoorrading bij sporthal de Weyver in Hoogwoud. In de kantine aldaar is koffie, thee en appeltaart verkrijgbaar op eigen kosten. Na de finish is in het clubhuis van HRTC een gezellige nazit en mogelijkheid om te douchen. We benadrukken dat de Strade Bianche Noord-Holland een toertocht is en geen wedstrijd. We gaan ervan uit dat alle deelnemers zich aan de verkeersregels houden en zich sociaal gedragen.

Kosten zijn 5 euro per persoon. HRTC-leden mogen gratis meedoen. Leden van NTFU en KNWU krijgen 1 euro korting. Online inschrijven kan tot en met 6 maart en wordt beloond met 1 euro korting. Inschrijving kan ook vlak voor de start in het clubhuis van HRTC, maar we verzoeken deelnemers om zoveel mogelijk online in te schrijven om wachtrijen voor de start te vermijden.

Schrijf je online in voor de Strade Bianche Noord-Holland

Gegevens

Datum:
8 maart 2020
Tijd:
09:30 - 15:00
Kosten:
Euro5,00
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://www.fietssport.nl/details/toertocht/49859

Organisator

HRTC

Locatie

HRTC parcours
Holenweg 14d
Hoorn, Nederland
+ Google Maps