Meteen naar de inhoud

Strade Bianche NH opent toerseizoen

De Strade Bianche Noord-Holland vanuit Hoorn is voor toerfietsers in Westfriesland de openingsklassieker voor 2022. De tocht staat gepland voor zondag 6 maart. 

De dagen lengen, de vogels fluiten, de lente lonkt. Nog even en de profwielrenners rijden klassiekers zoals de Omloop het Nieuwsblad en de Strade Bianche in Toscane. Net als de profs zien wij amateurwielrenners en toerfietsers ook weer uit naar een nieuw wielerseizoen, na een winter met indoor trainingen op de Tacx, rondjes mountainbiken in Schoorl, en ritten op de racer buiten om de conditie op peil te houden. Na natte, koude en donkere dagen kunnen de eerste wedstrijden en tochten weer van start. Beginnen de benen al te kriebelen?

Strade Bianche NH
HRTC Hoorn organiseert op zondag 6 maart 2022 voor de zesde keer de Strade Bianche Noord-Holland. Dit is een toertocht voor wielrenners, mountainbikers en gravelbikers van 110 km door Westfriesland. De route gaat over rustige asfaltwegen, afgewisseld met enkele onverharde stroken, zoals het Blote Bienepad, een schelpenpad dat Laurens ten Dam en Niki Terpstra regelmatig opnemen in hun trainingsritten. Voor vele fietsers die Noord-Holland al dachten te kennen geeft de tocht een heel ander perspectief op hun ‘achtertuin’.
 

Heb je interesse om mee te doen? Lees dan verder!