Meteen naar de inhoud

Categorieën vrouwen vanaf 15 jaar

Bij HRTC Hoorn kun je kiezen om mee te trainen met als doel om wedstrijden te rijden die worden georganiseerd door vele organisaties onder auspiciën van de KNWU. Om aan die wedstrijden deel te kunnen nemen heb je een licentie nodig van de KNWU. Als je start met wielrennen dat ga je eerst trainen bij HRTC Hoorn. Je leert hoe je moet rijden in een groep, leert bochtentechniek en je werkt natuurlijk aan je conditie en snelheid. Als je officiële KWNU wedstrijden rijdt, dan is het belangrijk dat je eerst lid wordt van HRTC Hoorn, waarna de trainers kunnen aangeven wat voor jouw geschikt is.

Naast wedstrijden van de KNWU kun je ook Read2Race wedstrijden gaan rijden. Dat zijn laagdrempelige wielrenwedstrijden om op jouw niveau mee te kunnen doen aan wedstrijden. Ook dan is het belangrijk om eerst te starten met trainen bij HRTC.

Categorieën

Afhankelijk van je leeftijd kun je kiezen tussen één of meerdere KNWU categorieën als je wedstrijden wilt gaan rijden. Ben je tussen de 6 en 14 jaar kijk dan op de informatiepagina over jeugdwielrennen.

In het jaar dat je 15 jaar wordt val je in de nieuwelingen categorie. Ook in het jaar dat je 16 jaar wordt ben je 2e jaar nieuweling. HRTC Hoorn heeft een aantal nieuwelingen die veel samen trainen en wedstrijden rijden. Ga hier naar de pagina met meer informatie over de Meisjes nieuwelingen/junioren.

In het jaar dat je 17 jaar wordt val je in de junioren categorie. Ook in het jaar dat je 18 jaar wordt ben je 2e jaar junior. HRTC Hoorn heeft een aantal junioren die veel samen trainen en wedstrijden rijden. Ga hier naar de pagina met meer informatie over de Meisjes nieuwelingen/junioren.

Vanaf het jaar dat je 19 jaar wordt is de keuze breder. Je kunt dan kiezen voor Vrouwen Sportklasse, Amateurs of Elites.

Alleen trainen

Natuurlijk kun je er voor kiezen om eerst te starten met trainen. Dat kan bijna het hele jaar. Alleen in de herfstperiode zijn er geen activiteiten en trainingen bij HRTC.