Meteen naar de inhoud

Trainingen HRTC

Een heel belangrijk onderdeel van de wielersport is trainen. Het voordeel van het lidmaatschap bij HRTC Hoorn is het trainen onder begeleiding van ervaren wielertrainers. Er wordt gewerkt aan de basisconditie en intensiteit, die nodig is voor het rijden van wedstrijden. Er wordt ook veel aandacht besteed aan techniek.  Bij de jeugd wordt veel aandacht besteed aan de techniek op de racefiets en ook veel sprintwerk. De trainingen zijn afwisselend en leuk. Het meest belangrijk is dat iedereen ongeacht ervaring mee kan doen. Je wordt ingedeeld in een groep op jouw niveau.

Zomerprogramma (zomertijd)

Vanaf de zomertijd worden de trainingen op dinsdag en donderdagavond. De trainingen zijn vanaf deze periode op het wielercomplex van HRTC Hoorn aan de Holenweg 14D, naast zwembad de Waterhoorn.

  • Jeugd (6 t/m 14 jaar): dinsdag en donderdag om 18:00 uur
  • Nieuwelingen en ouder (14+): donderdag om 19:00 uur. Op dinsdag rijdt deze categorie om 19:00 uur een clubwedstrijd op het wielerparkoers

Winterprogramma (wintertijd)

In de periode na het seizoen is er even rust. Voor de jeugd worden in de winter diverse activiteiten gehouden, zoals mountainbike of een baanclinic op de wielerbaan in Alkmaar. In de maanden december, januari, februari en maart wordt er elke zondagochtend getraind om 09:30 uur. De trainingen starten media december afhankelijk van de categorieën met trainingen op de weg (schema volgt). Bij ingang van de zomertijd gaan de trainingen verder volgens het zomerprogramma.

Trainers

Bij HRTC zijn diverse ouders en leden betrokken bij het geven van de trainingen. De trainers zijn in het bezit van een KNWU-trainerslicentie zodat de trainingen altijd op verantwoorde wijze worden gegeven.

Toerafdeling

De toerafdeling van HRTC Hoorn rijdt elke zaterdagochtend vanaf de wielerbaan. Vertrektijd is meestal 9:00 of 9:30 uur, soms eerder bij een langere rit. Soms rijdt de groep ook op zondag. In de zomertijd is er op woensdagavond vanaf 19:00 uur een gezamenlijke trainingsrit. Wil je keer meerijden met de toerclub stuur dan een mail aan Norbert Cuiper of vul het contactformulier in