Meteen naar de inhoud

Programma HRTC toerclub

Het jaarprogramma van de toerclub van HRTC Hoorn bevat zowel vaste groepstrainingen als diverse leuke toertochten. Hieronder een voorlopig overzicht voor 2024.

Iedereen kan meedoen aan de toertochten van HRTC Hoorn. De tochten staan open voor leden, introducees en niet-leden. Leden van HRTC kunnen gratis meedoen, en leden van andere NTFU-clubs krijgen korting op deelname aan de toertochten.

Toertochten van HRTC Hoorn

Strade Bianche Noord-Holland op zondag 3 maart 2024

HRTC Hoorn organiseert op zondag 3 maart 2024 voor de zevende keer de Strade Bianche Noord-Holland. Dit is een vrije toertocht over 105 km. De route gaat grotendeels over rustige asfaltwegen, afgewisseld met in totaal circa 25 km aan onverharde stroken, overwegend gravel.

De route gaat onder meer over het Blote Bienepad, een schelpenpad dat Laurens ten Dam en Niki Terpstra regelmatig opnemen in hun trainingsritten. Andere onverharde stroken zijn het Buutschoterpad, het Oostdijkje, de Notweg en het Pannepad. Voor vele fietsers die Noord-Holland al dachten te kennen geeft de tocht een heel ander perspectief op hun ‘achtertuin’.

De route is geschikt voor racefietsen met banden vanaf 25 mm, gravelbikes en mountainbikes. Start en finish zijn tussen 9h00 en 9h30 vanaf het clubhuis van wielerclub HRTC Hoorn. Deelname kost 5 euro, NTFU-leden krijgen 1 euro korting. Degenen die zich vooraf inschrijven krijgen ook 1 euro korting. Leden van HRTC kunnen gratis meedoen. Na-inschrijving vlak voor de start is ook mogelijk.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via fietssport.nl

Rondje Paashaas op maandag 1 april 2024

Wat is er toepasselijker dan in het Paasweekend een rondje te fietsen in de vorm van een paashaas? Dat kan op Paasmaandag 1 april 2024 vanaf de wielerbaan van HRTC Hoorn. De route van 85 km gaat over rustige polderwegen in Westfriesland.

De start is tussen 9h00 en 9h30 vanaf het clubhuis van HRTC Hoorn. Na 50 km is een koffiestop mogelijk bij de Ierse pub in Verlaat. Als je de rit van start tot finish registreert met Strava of een andere gps-tool verschijnt de Paashaas na afloop op je scherm.

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via fietssport.nl

Ladies Ride West-Friesland

De Hoornse Ren en Toerclub (HRTC) organiseert op zondag 7 juli 2024 een Ladies Ride door het mooie Westfriesland. De tocht, exclusief voor dames, telt twee afstanden: 65 en 95 km. Beide routes gaan over rustige wegen door Westfriesland en de Beemster, langs en over karakteristieke dijken en polders.

Start is tussen 9h30 en 10h00 vanaf het clubhuis van HRTC aan de wielerbaan in Hoorn. Deelnemers kunnen individueel starten, maar kunnen ook aansluiten bij een groep, onder begeleiding van een wegkapitein. Deze rijdt voorop in een zodanig tempo dat de groep bij elkaar blijft. Onderweg is er een gezellige koffiestop met gebak. Na de finish is er in het clubhuis een gezellige nazit.

Wil je hieraan meedoen? Schrijf je dan in via fietssport.nl

Magical Mystery Tour

De Hoornse Ren en Toerclub (HRTC) organiseert op zaterdag 8 juni 2023 de Magical Mystery Tour. Dit is een vrije toertocht over rustige wegen in West-Friesland. Start is tussen 9h00 en 9h30 vanaf HRTC Hoorn. Er zijn twee afstanden: 85 km en 105 km.

De tocht komt in het begin langs het Beatles-monument in Blokker, waar de Beatles 60 jaar geleden (6 juni 1964) optraden. Pauzeplekken zijn bij het Bolletjescafé in Warmenhuizen (na 40 resp. 58 km) en bij het Beatles-museum in Alkmaar (na 59 resp. 77 km).

Wil je meedoen? Schrijf je dan in via fietssport.nl

Toertochten in 2023
Waar reed de toerclub van HRTC Hoorn in 2023? Hieronder een videocompilatie van wegkapitein Norbert Cuiper.

Groepsritten van de toerclub van HRTC Hoorn

Dit zijn vaste groepstrainingen voor leden van HRTC Hoorn. Introducees zijn welkom! Of trainingen doorgaan wordt besproken in de groepsapp, evenals exacte tijd, afstand en route.  

  • Zaterdagochtend circa 80-90 km gemiddeld 28-30 km/h vertrek 9h00 vanaf HRTC
  • Dinsdagochtend voor wie kan en wil. Afstand, vertrektijd en -plek spreken we onderling af

Daarnaast in de zomertijd: 

  • Zondagochtend circa 50-75 km gemiddeld 25 km/h vertrek 9h30 vanaf HRTC 
  • Dinsdag- of woensdagavond circa 50-60 km duur/intervaltraining vertrek 19h00 vanaf HRTC
  • Eén keer per maand circa 1 uur techniektraining op de wielerbaan van HRTC.

Wil je meefietsen met de toerclub? Meld je dan bij Norbert Cuiper.

Lees meer over de toerclub op de website van HRTC Hoorn.