Meteen naar de inhoud

Jumbo-Visma clinics voor schooljeugd

Hoorn – 27 maart 2023 – Vandaag is de start gemaakt met de Read2Race Schoolclinics die worden verzorgd door Team Jumbo-Visma Academy. Van maandag tot en met vrijdag 31 maart doen ruim 600 kinderen van de basisschoolgroepen 7 en 8 mee aan kennismaking met het wielrennen. Zes keer per dag start een clinic van één uur. Als eerst wordt uitleg gegeven over de fiets: het remmen, schakelen en hoe je je pedaal in de bocht houdt. Daarna worden rondjes gereden op de kleine omloop en grote omloop van het HRTC wielerparkoers. Ook wordt er slalom gereden en pakken de deelnemers op de racefiets een kleine pion aan, als alternatief voor een drinkbidon, om daarmee de behendigheid op de fiets te oefenen.

Op zaterdag 15 april is er een open inschrijving voor Ready2Race koersclinc. Inschrijven kan via de website van Read2Race. Ook kan via deze website van HRTC Hoorn een aanvraag voor proeftrainingen gedaan worden. Deze trainingen vinden plaats op dinsdag en donderdag tussen 18 en 19 uur.
Op zondag 16 april zijn er jeugdwedstrijden voor jeugdleden en nieuwelingen van de Noord-Hollandse wielerverenigingen. De jeugd kan bij deze wedstrijden punten verzamelen voor de plaatsing van het NK 2023. De wedstrijden starten om 9:30 met de jongste categorie. Tussen 10:50 en 12:30 zijn de 11 en 12 jarigen aan de beurt. Daarna volgen nog de categorieen 13 en 14 jaar en daarna de nieuwelingen (15 en 16 jaar). Door te komen kijken zie je hoe verschillende jeugdwielrenners hun wedstrijd rijden en kun je informatie vragen over het wielrennen bij HRTC Hoorn.