Meteen naar de inhoud

2e rit gezamenlijke competitie

Nadat afgelopen woensdag ondanks het weer een succesvolle eerste rit plaatsvond, zal morgen bij HRTC de tweede wedstrijd van de gezamenlijke competitie tussen West-Frisia en HRTC aanvangen. Hierbij zal Arne van der Vliet als winnaar van de eerste rit trachten zijn leiderspositie te verdedigen ten opzichte van naaste belagers Melvin Bos en Ruud Appelman in de A-klasse, terwijl HRTC’er Wessel Kuiper hetzelfde zal proberen te doen in de B-klasse.

De wedstrijd dinsdagavond 10 april om 19:00 aanvangen aan het wielerparcours van HRTC aan de Holenweg in Hoorn. De wedstrijd zal gaan over een uur plus vijf rondes voor de A-klasse, en een uur plus één ronde voor de B-klasse. Inschrijven voor de overige drie wedstrijden van de competitie kost 5 euro, waarbij een basislidmaatschap bij de KNWU verplicht is. Tot slot geldt dat er woensdag vanwege deze competitie GEEN rit verreden wordt bij West-Frisia.

De openingswedstrijd van de vierdaagse van Hrtc/West-Frisia werd verrassend een prooi voor Arne van der Vliet. De junior uit Hoogkarspel, die vooral op de mountainbike actief is, bleef op het natte parcours in Bovenkarspel ruimschoots elite Melvin Bos en sportklasse-renner Rudy Coers voor. Elite-renner Ruud Appelman moest zich tevreden stellen met de vierde stek.

In de sprint was er vervolgens weinig kruit gewassen tegen de junior, die de laatste maanden enorme stappen voorwaarts heeft gemaakt. Achter de jonge Hoogkarspelder spurtte Sint-Pancrasser Bos naar plaats twee. Coers volgde als derde, maar wordt in de stand door Appelman voor gegaan. De Grootebroeker hengelde onderweg in de sprints naar bonificatiepunten.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar Wessel Kuiper. De jonge renner uit Oosterblokker hield prima stand tussen de oudere renners.