Meteen naar de inhoud

Fiets Rondje Paashaas op Paasmaandag

Wat is er toepasselijker dan in het Paasweekend een rondje te fietsen in de vorm van een paashaas? Dat kan op Paasmaandag 1 april vanaf de wielerbaan van HRTC Hoorn.

Deze toertocht kan je individueel of met een groepje rijden. De route van 85 km gaat over rustige polderwegen in Westfriesland. De route is niet uitgepijld, maar is te volgen via een gpx-bestand dat enkele dagen voor de tocht beschikbaar komt.

De start is tussen 9h00 en 9h30 voor het clubhuis van HRTC Hoorn. Het clubhuis is open vanaf 8h30. Na 50 km is een koffiestop mogelijk bij de Ierse pub in Verlaat. Als je de rit van start tot finish registreert met Strava of een andere gps-tool verschijnt de Paashaas na afloop op je scherm.

Je kan je online voorinschrijven tot zondag 31 maart 20h00. Voor leden van HRTC en jeugdleden is deelname gratis. Last-minute inschrijven vlak voor de start is ook mogelijk. Dat kost 5 euro. Betalen kan ter plekke met digitaal bankieren of met gepast contant geld.

Het rondje Paashaas is in 2021 gemaakt door Norbert Cuiper. Hij wilde een leuke route maken om toerfietsers te stimuleren om te rijden, ondanks de beperkingen door de corona-maatregelen. Nadat de toerafdeling de route in tweetallen reed is de tocht opgenomen in het toerprogramma.

Het Noord-Hollands Dagblad besteedde in 2023 aandacht aan Rondje Paashaas.