Meteen naar de inhoud

Elmer Brommersma pakt 3 plek in Ronde van Schijndel

Schijndel – 5 maart 2023 – De renners van HRTC Hoorn zijn het seizoen goed van start gegaan. In de eerste officiële KNWU wedstrijd voor nieuwelingen in het seizoen 2023 sprintte Elmer Brommersma naar een derde plek.

Bij nieuwelingen stonden 91 renners aan de start voor hun 50 km wedstrijd met Dean Tol en Elmer Brommersma van HRTC Hoorn. Beide renners reden de gehele wedstrijd goed van voren. Met 25 kilometer te gaan reed een kopgroep van vier man weg met daarbij Elmer. “We werkten goed samen en het peloton was niet erg actief om het gaatje dicht te rijden, daarom liep de voorsprong uit tot ongeveer 40 seconden. We bleven goed rijden tot het laatste rondje en in de sprint werd ik 3e“, aldus Elmer.

Bij de Elite/Belofte categorie stonden Bram en Jop Kras aan de start. Zij reden met 100 renners hun wedstrijd over 100 kilometer. Daar was een kopgroep van 5 renners. Bram werd 6e met een kleine voorsprong op het grote peloton, waarin Jop de 40e plek behaalde.

Een goede seizoenstart dus voor de HRTC Hoorn renners. Wil je op de hoogte blijven van de verrichtingen van Jop, kijk dan op zijn Youtube kanaal Jop naar de Top.