Meteen naar de inhoud

Goede start nieuwelingen

  • door

Gisteren vond de aftrap van het klassieker seizoen plaats voor de nieuwelingen en junioren met de omloop van Noord West Overijssel.

De nieuwelingen mochten om 10:00 uur de spits afbijten voor een wedstrijd over circa 80 kilometer. Voor onze renners, Erwin, Tristan en Ole de eerste keer dat ze zo’n lange koers mochten rijden. Bij de start stonden meer dan 150 renners te popelen om van start te gaan. Na circa 15 kilometer bleken onze jongens zich prima te kunnen handhaven in de grote groep en waren constant rond de 20e positie te vinden.
Uiteindelijk mocht, na een snelle koers, een massasprint uitmaken hoe de prijzen zouden worden verdeeld. Ook hier zaten de jongens goed van voren en kwamen ze allemaal bij de eerste 40 renners binnen! Ole Veenhuis 9e, Erwin Smit 26e en Tristan Kool 40e.
Ze hadden zichtbaar genoten en geweldig gekoerst vandaag!

De junioren mochten om 14:00 uur starten. Waar de ochtend droog was gebleven, mochten de HRTC renners Sybe, Teun en Rick starten in de regen. Dit had direct invloed op het verloop van de wedstrijden en lukte het onze renners helaas niet om een mooie uitslag te rijden. Volgende week herkansing in de Zuiderzee ronde vanuit Dronten!