Meteen naar de inhoud

HRTC-dame Emma Boogaard plots prof

Emma Boogaard reed vorige week nog rondjes op het wielerparkoers van HRTC Hoorn, maar nu is ze opeens wielerprof. Deze week reed ze de Scheldeprijs.

Haar zus Maaike is ook al profwielrenster. Emma gaat nu dezelfde kant op, maar makkelijk ging het niet; vanwege de coronamaatregelen werden geen wedstrijden gehouden en was het lastig voor haar om zich te bewijzen. Wel trainde ze serieus door.

“Ik heb hard gewerkt om mijn niveau te verbeteren,” zegt Emma. Ze vond het zwaar om geen wedstrijden te mogen rijden.

Emma stuurde ‘brutaal’ een mail naar de Noorse profploeg Coop-Hitec Products met de vraag of die plek voor haar had. De ploeg hapte direct toe. Dinsdag 6 april zette ze haar handtekening onder haar eerste profcontract.

De dag erna kon Emma gelijk aan de bak in de Scheldeprijs, omdat ze de plek kon innemen van een geblesseerde ploeggenote. Ze reed de koers uit en eindigde als 60e, tien seconden achter winnares Lorena Wiebes.

Emma is al jarenlang lid van wielerclub HRTC Hoorn. Ze reed vorige week nog trainingsrondjes op het clubparkoers in Hoorn. Op de wielerbaan is het dankzij een lichte versoepeling van de coronamaatregelen nu al mogelijk om te trainen op de baan.

HRTC Hoorn organiseert wedstrijden en trainingen die voldoen aan de coronaregels. Momenteel gebeurt dat op de wielerbaan voor jeugd en jongeren tot 27 jaar en in groepjes van maximaal vier voor de leeftijd vanaf 27 jaar.

Bron: NHD, Team Hitech Products