Meteen naar de inhoud

Jeroen Kaldenbach wint finalerit

De slotrit van de HRTC/WF competitie, woensdagavond op het clubparcours van West-Frisia is een prooi geworden voor HRTC-renner Jeroen Kaldenbach. Hoogkarspelder Arne van der Vliet greep op overtuigende wijze de eindzege in de vier ritten tellende competitie.

Opnieuw mocht de competitie een zeer groot deelnemersveld begroeten. Een zeer hoog tempo op het clubparcours van West-Frisia was dan ook het gevolg. Aanvallers bleken in het nadeel. Toch leek de koers na een half uur in een definitieve plooi te vallen. Onder aanvoering van de nummers twee en drie in het klassement, Melvin Bos en Eric Mooij nam een negental de benen. Slechts ternauwernood wist klassementsleider Van der Vliet samen met Tino Haakman de sprong naar de vluchters te maken. Vooraan bleek het tempo echter niet hoog genoeg, terwijl Gerwin Coljé het peloton op sleeptouw nam. De samensmelting bleek niet het sein voor een nieuwe kansrijke vlucht. Aanvallen werden steeds in de kiem gesmoord. Slechts een goed timende Paul Sneeboer wist een aantal maal afstand te nemen. Alleen bleek hij niet in staat het hongerige peloton solo voor te blijven.

Ook de finale werd gekleurd door de ‘oudjes’. Veteraan Nico Leijen koos zijn moment goed uit. De Enkhuizer kreeg gezelschap van Sneeboer en Ivo Huisman. Het weifelde peloton gaf een tiental seconden voorsprong. Kaldenbach was als enige alert. De Hoornaar wist solo in de één na laatste ronde over te steken. Vervolgens toonde hij zich rapper dan Huisman en de twee leeggereden veteranen.

Bas Bervoets toonde zich de rapste van het peloton en achterhaalde in zijn sprint zelfs nog Sneeboer. Van de klassementsmannen plaatste Eric Mooij zich het beste. Met zijn achtste stek klom hij nog wel van plaats drie naar plaats twee, maar koploper Van der Vliet bleef ruim buiten schot.

In de B-klasse ging de zege voor de tweede dag op rij naar Mark Groeneveld. De Enkhuizer hield goed stand in het peloton. Achter hem ontfermde Wessel Kuiper zich over de tweede stek, waarmee de jonge HRTC-er de eindzege in het klassement op zijn naam schreef.

A-CATEGORIE UITSLAG
1. Jeroen Kaldenbach, 2. Ivo Huisman, 3. Nico Leyen, 4. Bas Bervoets, 5. Paul Sneeboer, 6. Gerwin Coljé, 7. Sander Koomen, 8. Eric Mooij, 9. Jaap Dudink, 10. Teun van Galen

A-CATEGORIE EINDKLASSEMENT
1. Arne van der Vliet; 61.1,
2. Eric Mooij; 51,
3. Melvin Bos; 51,
4. Sander Koomen; 48.1,
5. Teun van Galen. 42.1,
6. Ruud Appelman; 39,
7. Gerwin Coljé; 36,
8. Paul Sneeboer; 34,
9. Jaap Dudink; 33,
10. Bas Bervoets; 27

NIEUWELINGEN/DAMES UITSLAG
1. Mark Groeneveld, 2. Wessel Kuiper, 3. Lenno Degeling, 4. Romeo de Jong, 5. Luuk Wuys.

NIEUWELINGEN/DAMES EINDKLASSEMENT
1. Wessel Kuiper; 71.1,
2. Mark Groeneveld; 64.2,
3. Romeo de Jong; 45,
4. Sofie Duijn; 30,
5. Romana Carfora; 30,
6. Moniek Bakker; 24,
7. Lenno Degeling; 24,
8. Thomas Lakeman; 21.1,
9. Chris van Stralen; 20,
10. Luuk Wuys; 14.