Meteen naar de inhoud

Jeugd begonnen met de dinsdagavondcompetitie

Dinsdag 27 maart is de jeugd weer begonnen met de trainingswedstrijden. Ondanks de miezerregen was er een goede opkomst met 22 renners en rensters!

Met twee van onze trainers, Ivo en Michel in de baan werd er meteen lekker gekoerst. Daan Jurriaans, Daan de Jong, Duuk van der Haagen, Stan Smit, Tobias Kool en Pim Fransen reden de hele koers in de kopgroep. Daan Breed en Guido Jong reden ook een tijd mee in de kop maar moesten vanwege het hoge tempo toch lossen.

Een andere grote groep op het parcours bestond uit renners van de categorieën 3 en 4. Deze groep bestond uit Hugo, Jamie, Renzo, Stijn, Sven en Zeeger. Dean reed ruim voor deze groep goed mee in een andere groep en won dus in deze categorie. Maar ook Sven liet zien in goede vorm te zijn: hij reed uit de groep weg en kwam solo als 2e over de finish. Hugo pakte in de sprint de 3e plaats.

In de jongste categorie hadden we twee renners: Sascha en Ivan reden de rondjes onverstoorbaar in hun eigen tempo. Sascha was de snelste en ook Ivan kan tevreden op de wedstrijd terugkijken.

Duuk, Tobias en Pim lukten het ondertussen om uit de kopgroep weg te rijden. Ze pakten een kleine voorsprong. Ondanks verwoede pogingen van de anderen bleven zij weg. In de eindsprint raakte Tobias in het gras. Daardoor won Duuk gemakkelijk. Tobias bleef nog wel Pim voor en zo finishten zij als 2e en 3e.

De jeugd is dus goed gestart. De oudere categorieën (vanaf de Nieuwelingen) beginnen pas over twee weken met de dinsdagavondcompetitie: volgende week woensdag start namelijk eerst de gezamenlijke competitie met West-Frisia, op het parcours in Grootebroek.