Meteen naar de inhoud

Laatste interclubwedstrijd 2017 goed bezocht

Afgelopen zondag werd de laatste in de serie van 15 interclubwedstrijden gereden. Deze laatste wedstrijd werd op ons eigen parcours verreden en het was mooi om te zien dat er een goede opkomst was: zowel van onze eigen jeugdleden als van andere wielrenners uit Noord-Holland. In totaal 80 jonge wielrenners.

Het was een mistige ochtend. Er stond geen wind en de zon had wat uren nodig om de mist te verdrijven. De renners hadden gelukkig voldoende zicht. Alleen het publiek langs de kant moest goed zijn best doen om de renners door de laatste bocht te zien gaan. In de eerste wedstrijden waren het nog schimmen maar in de loop van de ochtend werd het allemaal beter te zien.

In de wedstrijd van de A-groep hadden we helaas al vlak na de start een valpartijtje. Onze eigen Ivan, die zijn allereerste wedstrijd reed, kwam in de drukte van het peloton in de berm terecht en zag zo een vroegtijdig einde aan de wedstrijd komen. De toegesnelde EHBO en ouders verzorgden hem goed terwijl de andere renners onverstoorbaar hun weg vervolgden. Er ontstond een kopgroep van 3 renners met daarbij namens de HRTC Stijn Vlieland. De drie werkten goed samen en ondanks de verwoede pogingen van een achtervolgend drietal met daarbij nog een HRTC-er, namelijk Jamie de Heer, bleven de koplopers vooruit. Stijn pakte de 3e plaats en kwam zodoende in zijn thuiswedstrijd op het podium terecht.

In de B-groep was het ook al een spannende wedstrijd. Er was een kopgroep waar Guido Jong zich goed liet zien. Ook Judith van Duin was veel vooraan te zien. Er waren veel HRTC-ers in het peloton want naast Guido en Judith lieten ook Zeeger Smit, Koen van der Haagen, Hugo van Kleef, Wouter en Martijn Konijnzich van hun beste kant zien door heel goed hun best te doen.

Vervolgens was het de beurt aan de renners in de C-groep. Hier deden 3 HRTC-ers mee en al direct reed een daarvan ervandoor: Stef Koning ontsnapte samen met Nienke Veenhoven. De twee hadden elkaar goed gevonden en pakten goed samenwerkend een grote voorsprong. In de sprint moest Stef het tegen Nienke afleggen. Achter hem grepen Lars Lakeman en Jan Veenhuis net naast de prijzen.

Het slotakkoord van de dag was aan de renners van categorie 7 en Nieuwelingen in de D-groep. Namens de HRTC reden de Niuewelingen Sophie Duyn, Wessel Kuiper en Niels Goosens mee. Maar ook twee HRTC-ers uit categorie 6! Xin van Warmerdam en Duuk van der Haagen maakten van de mogelijkheid gebruik om een categorie hoger te fietsen. En dat ging ze heel goed af. Het peloton hield zichzelf in deze wedstrijd in een ijzeren greep: het lukte niemand om hieraan te ontsnappen. Alleen Yuri Wieland reed twee ronden alleen vooruit maar moest toen het zinloze van zijn actie inzien. Alleen aan de achterkant waren enkele renners die het tempo niet konden volgen. Een bijna compleet peloton sprintte dus om de prijzen. Niels was daarin de grote verrassing: hij is pas enkele maanden lid van de HRTC maar wist zich heel goed te positioneren voor de sprint en pakte zo in zijn eerste wedstrijd direct een podiumplaats. Hij werd knap 3e! Duuk greep met een 7e plaats net naast de prijzen maar liet daarmee zien prima mee te kunnen in deze groep.

Uitslagen (eerste 5):

A-groep:
1. Noury Weber – Olympia
2. Mikai Krijt – DTS
3. Stijn Vlieland – HRTC
4. Pieter Westbroek – Alcmaria
5. Lars van Assema – DTS

B-groep:
1. Veerle Muller – Kampioen
2. Jasper Roozen – Kampioen
3. Guido Jong – HRTC
4. Kjell Edam – Kampioen
5. Myon Dirkzwager – DTS

C-groep:
1. Nienke Veenhoven – DTS
2. Stef Koning – HRTC
3. Carola van de Wetering – Olympia
4. Kevin Gnade – DTS
5. Naomi Buchener – DTS

D-groep:
1. Philip Engelenberg – Olympia
2. Niels Reemeijer – Kampioen
3. Niels Goosens – HRTC
4. Jaimy Willemsen – Excelsior
5. Danny Plasmeijer – UWTC

Podium en de medaillewinnaars in categorie 1&2 (A-groep)