Meteen naar de inhoud

Ladies Ride vanuit HRTC Hoorn

UPDATE: Ladies Ride gaat a.s. zondag 7 mei niet door. De toertocht wordt uitgesteld naar zondag 25 juni. Dus extra tijd om te trainen! 😉

HRTC Hoorn organiseert een Ladies Ride door het mooie Westfriesland. De toertocht voor dames telt twee afstanden: 65 en 95 km. Beide routes gaan over rustige wegen door Westfriesland en de Beemster, langs en over karakteristieke dijken en polders.

De Ladies Ride Westfriesland start om 9h30 vanaf het clubhuis van HRTC aan de wielerbaan in Hoorn. Het clubhuis is vanaf 9h00 open, waar koffie en thee tegen kostprijs verkrijgbaar zijn.

Deelnemers kunnen individueel starten, maar kunnen ook aansluiten bij een groep, onder begeleiding van een wegkapitein. Deze rijdt voorop in een zodanig tempo dat de groep bij elkaar blijft. De groep voor de 65 km rijdt gemiddeld rond de 25 km per uur; de groep voor de 95 km rijdt gemiddeld rond de 28 km per uur. De groepen starten om 9h30.

Onderweg, na 42 km resp. 57 km, is er een gezellige koffiestop met gebak bij de Gouden Karper in Rustenburg.  Na de finish is er in het clubhuis een gezellige nazit, ook een Westfriese traditie.

Wil je meedoen? Schrijf je dan vooraf online in! Dat betaal je 8 euro p.p. Voor late beslissers is vlak voor de start een na-inschrijving. Dan kost het 10 euro p.p.