Meteen naar de inhoud

Natte en koude start van de NK selectie op parcours HRTC

Maandag 2 april, Tweede Paasdag werd onder natte en koude omstandigheden door de Noordhollandse jeugd gestreden om de eerste punten voor de selectie van het Nederlands Kampioenschap. Ondanks deze omstandigheden (we hadden liever een zonnetje gehad) kijken we terug op een geslaagde dag.

Bijna 100 jeugdrenners verschenen verdeeld over de 7 categorieën aan de start. Vanaf categorie 4 betraden ook HRTC-ers in het strijdperk en die deden het allemaal erg goed!

In categorie 4 reed Dean Tol zijn allereerste wedstrijd. Hij reed ijzersterk. Al vroeg in de wedstrijd reed de uiteindelijke winnaar weg. Dean probeerde mee te springen maar dat lukte net niet. In plaats van zich op te blazen liet hij zich heel verstandig terugzakken naar de achtervolgende groep. En daar werd ook hard genoeg gereden. Het was echt afzien maar Dean had voldoende over voor een eindsprint: die won hij en zo pakte hij de 2e plaats in zijn allereerste wedstrijd!

In categorie 5 was er een kopgroep van 4. En daar zat onze Stan Smit bij. De kopgroep werkte hard en reden het complete veld op een ronde. Achter de kopgroep reed een groepje van 3 met Guido Jong en kort daarachter een tweetal met Judith van Duin. Zo hadden we in de voorste linies van de wedstrijd overal een HRTC-er! Judith, die in het begin van de wedstrijd nog tegen de hekken in de bocht voorbij het bruggetje terecht was gekomen, sloot in de laatste ronde nog aan bij de groep van Guido. Daar werd echter al vroeg tempo gemaakt voor de eindsprint en zo moest ze toch weer een klein gaatje laten. Uiteindelijk pakte Stan de 3e plaats in de eindsprint en zo zorgde hij ook hier voor een HRTC-er op het podium. Guido en Judith werden moegestreden respectievelijk 7e en 9e.

In categorie 6 kwamen de overige HRTC-ers in actie en ook hier werd het podium bereikt. Sterker nog: zowel Tobias Kool (2e) als Lars Lakeman (3e) stonden op het podium! In het hoge tempo dat in dit peloton werd gereden bleef alles bij elkaar: niemand lukte het om weg te komen. Wel zagen we Duuk van der Haagen veelvuldig op kop maar ook hem lukte het niet om zich af te scheiden van het peloton. Dat resulteerde dus in een massasprint. Daarin hadden Tobias en Lars zich uitstekend gepositioneerd met dit dubbele podium als resultaat. Duuk werd 8e en ons nieuwe lid Daan de Jong reed naar een keurige 13e plek.

Dean Tol in allereerste wedstrijd op de 2e plaats.