Meteen naar de inhoud

NK duur omnium junioren dames en dames

Zaterdag was het Nk duur omnium nieuwe stijl waar twee dames van ons aan mee deden, bij de junioren waren dat Liqianne van Warmerdam en Emma Boogaard.

De dames hadden geen hoge verwachtingen. Liqianne reed voor de eerste keer een baanwedstrijd en Emma had nog maar een paar keer op de baan kunnen trainen dit jaar. Het was meer spannend hoe het omnium nieuwe stijl zou zijn. Bij Liqianne waren de zenuwen na de eerste wedstrijd meteen weg en ze heeft zich goed weten te handhaven in het peloton. Helaas kwam ze in de temporace ten val, gelukkig zonder erg en heeft ze haar wedstrijd evengoed uitgereden. Petje af voor haar! Emma reed ook goed omnium. Bij de temporace was de verwarring mede om de puntentelling en om het aantal ronden erg groot, mede door de valpartij die plaatsvond. Hierdoor zijn in die wedstrijd wel punten voor het eindklassement blijven liggen. Uiteindelijk zijn Emma en Liqianne heel mooi 14e en 15e geworden in het eindklassement.

Ook onze HRTC-er/Bergklimmer Maaike Boogaard leek het leuk om aan het omnium nieuwe stijl deel te nemen. Voor het eerst bij de elite dames. Net als Liqianne en Emma hield Maaike zich keurig staande tussen de dames. Vooral haar puntenkoers was indrukwekkend. In het eindklassement werd ze uiteindelijk 9e.

Genoten van jullie meiden!