Meteen naar de inhoud

Sander Koomen wint 3e rit voorjaarscompetitie HRTC – West-Frisia

Gisteravond werd op HRTC de derde wedstrijd van de gezamenlijke West-Frisia / HRTC competitie verreden onder uitstekende weersomstandigheden. De opkomst was net als vorige week prima met waardoor er wederom een peloton van zeker 40 renners aan de start stond.

Dat leverde direct een attractieve koers op. Vanuit het startschot werd er gedemarreerd door verschijnende nieuwelingen renners van HRTC, waarna de aanvallen elkaar in snel tempo opvolgden. Het bleef lang bij elkaar, totdat Joris Blokker halverwege de wedstrijd zijn duivels ontbond. Met een aanval kreeg hij drie man mee, die samen de beslissende vlucht leken te hebben gevormd. Dat was echter buiten het peloton om gerekend, waarin onder aanvoering van Robbert-Jan Mol en Jesse de Rooij het gat weer werd dichtgereden. Tegelijkertijd werd er achteraan veel gelost, wat nog maar eens aan gaf dat er hard werd gereden op clubparcours van HRTC.

Na de samensmelting van de kopgroep en de overblijfselen van het peloton werd er gesprint om de winst. Hierin bleek Sander Koomen over de snelste benen te beschikken voor West-Frisia elite renner Gerwin Coljé en Eric Mooij. Klassementsleider Arne van der Vliet wist goed stand te houden en als achtste over de streep te rijden.  Doordat naaste belager Melvin Bos elfde werd, liep van der Vliet nog wat verder uit voor de slotavond vanavond.

Bij de B-categorie was het door de hoge snelheid en de kwaliteit van de in de rondte rijdende A-renners vooral proberen aan te klampen. Uiteindelijk kwam Mark Groeneveld hier als eerste over de streep, met in zijn kielzog klassementsleider Wessel Kuiper en Ramona Carfora.

Vanavond vind de allesbeslissende wedstrijd plaats op het snelle clubrondje van West-Frisia in Bovenkarspel. Daarna volgt de prijsuitreiking van het klassement.

 

A-Categorie:
1e sprint:
1. Gerwin Coljé
2. Arne van der Vliet
3. Ivan Beerepoot

2e sprint:
1. Eric Mooij
2. Sander Koomen
3. Ruud Appelman

Uitslag 1e 15:
1. Sander Koomen
2. Gerwin Coljé
3. Eric Mooij
4. Jaap Dudink
5. Joris Blokker
6. Ruud Appelman
7. Robert Jan Mol
8. Arne van der Vliet
9. Teun van Galen
10. Berend Bervoets
11. Jelle Bervoets
12. Melvin Bos
13. Nico Leijen
14. Paul Sneeboer
15. Mike Tesselaar

B-Categorie:
1e sprint:
1. Mark Groeneveld
2. Wessel Kuiper
3. Sofie Duyn

2e sprint:
1. Mark Groeneveld
2. Wessel Kuiper
3. Romana Carfora

Uitslag:
1. Mark Groeneveld
2. Wessel Kuiper
3. Romana Carfora
4. Sofie Duyn
5. Moniek Bakker
6. Romeo de Jong