Meteen naar de inhoud

Steentjes en onverhard in de mode

De liefhebbers van slechte wegen en zandpaden kunnen dit voorjaar hun hart ophalen in Noord-Holland. Er zijn diverse nieuwe tochten en wedstrijden ontplooit geïnspireerd op de wielerklassiekers Parijs-Roubaix die dit jaar op 9 april wordt verreden en de Strade Biance in Italie, welke eerder wordt verreden op zaterdag 4 maart.

Zondag 5 maart wordt er afgetrapt met een zogenaamde “HIK” rit, georganiseerd door de website Het Is Koers:

Klinkers, kiezels en schelpen. Dat zijn de ingrediënten voor de HIK-rit die zondag 5 maart zal worden verreden. De afstand bedraagt circa 110 km. Gemiddelde snelheid ligt rond de 28 km/h. Vertrek is 10h00 vanaf de wielerbaan aan de Holenweg in Hoorn. De renners worden vanaf 9h30 verwacht in de kantine van de Hoornse Ren- en Toerclub (HRTC), waar ze zich kunnen omkleden en na de rit kunnen douchen. 

Deelnemers betalen 2 euro om de kosten te dekken. Deelname is op eigen risico. Er is onderweg geen ravitaillering. Het credo is: samen uit, samen thuis. Om de HIK-rit wat meer cachet te geven hebben de organisatoren een ex-profwielrenner uitgenodigd om mee te fietsen. Wie dat is wordt later bekendgemaakt. Ook zal een fotograaf onderweg actiefoto’s van de deelnemers maken, die na de rit via deze website te zien zullen zijn, samen met een verslag van de HIK-rit.

Dan is er ook een nieuwe wedstrijd op zondag 9 april: De slag om Westerland, georganiseerd door wielersport Wieringen:

Deze nieuwe wedstrijd zal spectaculair zijn. Een grote aanlooplus gevolgd door een omloop met daarin telkens de passage van de Zandkuilweg (onverhard). Deze ligt in het verlengde van de klim naar ’t Skrale end, wat het extra zwaar maakt. De koers staat open voor; Amateurs, Sportklasse, Recreanten & Junioren. 
Een mooie vervanger van de Formido Vikingtour.  Inschrijving open vanaf 15 februari. Info volgt…

En voor de recreanten onder ons is er die dag ook nog een toertocht over de kasseien van Noord-Holland georganiseerd door CyclingXperience:

Fietsend het voorjaar tegemoet? De steentjes van Twisk, de Zuiderkwelweg, Waddendijk, Amstelmeer en prachtige vergezichten? Doe dan mee aan de 1e versie (pilot) van de Hel van het Noorden. CyclingXperience organiseert i.s.m. de gemeente Holland Kroon en het Nieuwe Bonte Paard te Abbekerk, deze prachtige fietsroute van 120 km. Baan je een weg op onbekende stroken weg in de kop van NH. Start met een heerlijke bak koffie/thee en huisgemaakte appeltaart in het Nieuwe Bonte Paard. Bij de finish wordt heerlijke soep met stokbrood (ter beschikking gesteld door het Nieuwe Bonte Paard) geserveerd. Inschrijven via deze uitnodiging of helvanhetnoorden@ziggo.nl. De inschrijving kost 5 euro en de organisatie steunt hiermee War Child. Tot ziens de 9e april!