Meteen naar de inhoud

Terugblik op de Ladies Ride: een gezellige rit

Zondag 5 september organiseerde HRTC Hoorn de jaarlijkse ladies ride. Een mooie tocht van 65 of 95 km dwars door West-Friesland. Barbera Smit reed ook mee en schreef een verslag.

We worden welkom geheten door Norbert die ons als wegkapitein over de route zal begeleiden. In een heerlijk zonnetje, met weinig wind en een frisblauwe lucht rijden we vanuit Hoorn door het prachtige weidse landschap van Koggenland, om Opmeer heen, richting Aartswoud. 

Stuiterend over het Blôte Bienepad rijden we na zo’n 30 km de koffie tegemoet (met appeltaart of notenkoek in de theetuin van café ’t Centrum in De Weere, red.)

 

De sfeer is goed. Voor een deel van de groep is het een gezellig weerzien. Maar er doen ook dames mee die nog niemand kennen en op deze manier nieuwe fietsmaatjes ontmoeten. 
Het is leuk om te zien hoe de groep zich mengt. (Dames maken tijdens de koffiestop zelfs een groepsapp aan om vaker samen te fietsen, red).

Na de koffiepauze vervolgen we onze weg door het Westfriese polderlandschap en de mooie bijbehorende pittoreske dorpjes zoals Midwoud, Zwaagdijk, Hoogkarspel, Hem en Wijdenes. 
Tussen het kletsen door moet ik niet vergeten om me heen te kijken en hier ook van te genieten. 

Via de dijk, langs het IJsselmeer, komen we weer terug bij HRTC en praten we nog na onder het genot van een kopje thee of koffie. 

Wat een topdag, wat gezellig was het! 
Volgend jaar hopelijk weer! 

Barbera Smit