Meteen naar de inhoud

Tweede rit HRTC/West-Frisia een prooi voor van Galen

De tweede rit van de vierdaagse van HRTC/West-Frisia is een prooi geworden voor Teun van Galen. Daarmee wint er wederom een renner van de junioren categorie een wedstrijd gedurende deze competitie.

Onder mooie omstandigheden werd de tweede wedstrijd afgewerkt. Dit zorgde voor een zeer groot deelnemersveld van 45 man die af waren gekomen op de wedstrijd. Dit zorgde voor een attractieve koers waarin er veel werd aangevallen en waarin het tempo relatief hoog lag. Meerdere aanvallen vielen er te noteren waarbij voornamelijk Mike Tesselaar, klassementsleider Arne van der Vliet en elite renners Ruud Appelman en Eric Mooij actief waren. De laatstgenoemde stond ook aan de basis van de goede vlucht. Halverwege de koers ging Mooij samen met junior Teun van Galen op avontuur. Het duo kreeg ruimte van het peloton, maar de voorsprong werd nooit groter dan 15 seconden. Tegelijkertijd was het peloton, mede door een matige samenwerking, niet bij machte om het gat dicht te rijden.

Bij het ingaan van de finale was de situatie nog steeds hetzelfde, totdat Bastian de Jong in de tegenaanval trok met klassementsleider van der Vliet. Hun aanval bleek net te laat te zijn. Het duo kon er net niet voor zorgen dat men vooraan van een duo naar een kwartet ging, waardoor Mooij en van Galen gingen sprinten om de zege. Hierin bleek van Galen zijn kompaan te snel af waardoor Mooij tweede werd. Van der Vliet werd daarachter derde voor medevluchter de Jong waarmee van der Vliet zeer goede zaken deed voor het klassement. De rappe Bas Bervoets was de snelste van het peloton waarmee hij een vijfde plek wist op te eisen.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar Thomas Lakeman die in de sprint rapper was dan Chris van Stralen en Mark Groeneveld. Klassementsleider Wessel Kuiper werd vierde. Mede door afwezigheid van naaste belager Romeo de Jong wist ook Kuiper zijn voorsprong op nummer twee flink uit te breiden.

OVERIGE CATEGORIE: 1. Teun van Galen, 2. Eric Mooij, 3. Arne van der Vliet, 4. Bastian de Jong, 5. Bas Bervoets, 6. Sander Koomen, 7. Lennart Aker, 8. Bram Kras, 9. Melvin Bos, 10. Berend Bervoets

NIEUWELINGEN/DAMES: 1. Thomas Lakeman, 2. Chris van Stralen, 3. Mark Groeneveld, 4. Wessel Kuiper, 5. Sofie Duyn, 6. Romana Carfora, 7. Liqianne van Warmerdam, 8. Xin van Warmerdam, 9. Moniek Bakker, 10. Manoe van Diepen