Meteen naar de inhoud

van Galen is peloton te snel af

  • door

Gisteravond was de aftrap van de dinsdag avond competitie nieuwe stijl. Tot en met dinsdag avond 1 augustus loopt de competitie met elke eerste dinsdag van de maand puntenkoers om extra punten te kunnen scoren voor de mooie eindprijzen.

Zo’n 20 renners stonden aan de start van de eerste wedstrijd en gelijk ging het tempo de lucht in. Wegkomen was moeilijk, maar toch maakten Tom Gakes, Mark Smit en Eric Mooij het ’t peloton toch af en toe lastig. Vooral na de puntensprints was de organisatie af en toe flink zoek.

Na nog enkele late uitvallen van Edwin Sierkstra en Henk van Vuure werd toch duidelijk dat het op een massasprint zou uitdraaien. Één renner sneakte er toch nog onderuit door nog net voor de laatste bocht het pak te verassen. De vandaag jarige 1e jaars junior Teun v. Galen haalde het met centimeters voor het aanstormende peloton en reed naar de eerste plek. Sander Koomen (2e) en Eric Mooij (3e) complementeerden het podium.

Uitslag eerste 10: jun./am./el./bel./sp.kl.: 1e Teun v. Galen, 2e Sander Koomen, 3e Eric Mooij, 4e Barry Dam, 5e Nick Lennings, 6e Sjoerd Bakker, 7e Gerard Welling, 8e Jouri Berg, 9e Jeroen Duyn, 10e Tom Gakes.

nieuwelingen: 1e Erwin Smit, 2e Ole Veenhuis  Dames/meisjes: 1e Sofie Duijn, 2e Moniek Bakker