Meteen naar de inhoud

Verslag meidenploeg HRTC Hoorn

Verslag meidenploeg HRTC Hoorn internationale nieuwelingen-meisjes wedstrijd Watersley Ladies Challenge te Sittard, 4 tot en met 6 september 2020

De HRTC nieuwelingen meidenploeg reed van 4 tot en met 6 september 2020 bovenstaande wedstrijd. We gingen niet heen voor het klassement, maar om ervaring op te doen en te leren, aangezien deze wedstrijd voor de meeste meiden de eerste officiële KNWU wedstrijd in hun categorie was. De deelname was echter internationaal en van hoog niveau, getuige de eindwinnares, de Britse Zoe Backstedt (zal het in de naam zitten?), die op haar nog jonge leeftijd van 16 jaar inmiddels 14 nationale titels heeft vergaard in de disciplines weg, baan en veld. De eerste twee etappes (1e: tijdrit, 2e: criterium/omloop) werden verreden op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard op een rondje van 3 kilometer met daarin een klim van 22% en ook een kasseienstrook die omhoog liep naar hetzelfde hoogste punt als die 22% klim. Dit was natuurlijk een erg zwaar rondje, getuige de tijdsverschillen. In de tijdrit over 6 kilometer bedroeg het verschil tussen de snelste en laatste tijd al bijna 2,5 minuut. Hieronder het verslag van onze meiden zelf.

Vrijdagochtend 4 september verzamelden wij bij de grote gele M. Het was nog even een gedoe om alle fietsen op het dak van de ploegleidersauto te krijgen, maar uiteindelijk konden we, verdeeld over twee auto’s, vertrekken naar Limburg. We haalden onze rugnummers op en kleedden ons om bij Watersley Sports en Talentpark. Daarna reden we naar het Tom Dumoulin bikepark waar we de 3-daagse begonnen met een tijdrit van 6km. Het was even zwaar omdat er een erg steile klim in het parcours zat, met een stuk van 22%. Toen gingen we eten en naar het hotel. Op zaterdag hadden we weer een wedstrijd op het Tom Dumoulin Bikepark op hetzelfde parcours als de tijdrit alleen nu met een grotere groep. Eerste waren er twee rondjes buitenom en daarna begonnen we met de route over de klim en de kasseienstrook. Na het avondeten hebben we in het hotel nog wat spelletjes gespeeld met elkaar. Op zondag hadden we een omloop door Sittard en omgeving, er was een route uitgestippeld van 8km. De wedstrijd begon met een neutralisatie, waarin een valpartij plaatsvond. Gelukkig bleef de HRTC overeind en konden we door, we werden losgelaten om te racen toen iedereen weer bij elkaar was. Het parcours was erg zwaar gemaakt met veel steile klimmetjes. Na de koers moesten alle fietsen weer op de auto en gingen we weer terug naar huis. We hebben veel plezier gehad, veel geleerd en we zijn weer een ervaring rijker.
Groetjes Armelle, Dagmar, Judith, Maartje, Tessa en Zoë.
P.s. De livestreams zijn (binnenkort) terug te kijken via www.wstp.tv