Meteen naar de inhoud

We mogen weer koersen!

Na een lange periode van alleen trainen is de tijd aangebroken dat we weer mogen koersen!

HRTC start vanaf aanstaande dinsdag 7 juli 2020 haar dinsdagavondcompetitie weer op. De jeugd rijdt inmiddels weer haar wedstrijdjes van 18.00 tot 19.00 uur, dus we starten om 19.15 op ons eigen parcours aan de Holenweg 14d te Hoorn. Vanwege de lange stop op wedstrijden gaan we óók in de zomervakantie door. Natuurlijk mogen leden met KNWU-licentie van andere verenigingen ook meedoen, de inschrijfkosten daarvan bedragen 2 euro per wedstrijd.

Bijzonderheden
We hebben nog wel te maken met de algemene RIVM-maatregelen en de door KNWU, veiligheidsregio en gemeente opgelegde beperkingen. In het algemeen betekent dit:
-als je ziekteverschijnselen hebt kom je niet naar de dinsdagavondcompetitie toe.
-beperkingen in looprichting, gebruik sanitair etc zoals aangegeven in de HRTC-kantine dien je op te volgen.

Omdat dit voor veel leden de eerste of bijna een van de eerste koersen van het seizoen zal zijn, én we dit jaar een grote groep nieuwelingen/junioren jongens en meiden hebben met nog niet zoveel wedstrijdervaring, willen we ten minste de eerste drie keer als volgt starten: we rijden de eerste 20 minuten in een compact peloton, niet sneller dan 41-42 km per uur, met een voorrijder die het tempo in de gaten houdt. Hiermee kan iedereen weer wennen aan in een peloton rijden en aan het nemen van de bochten met hoger tempo, én geven we onze nieuwelingen/junioren de gelegenheid om datzelfde te doen en in een peloton naar voren te rijden en positie te handhaven, de zaken die ze gehoopt hadden het eerste halfjaar al in hun eigen categorie te kunnen trainen.

En verder

Naast de dinsdagavondcompetitie zijn we bezig om nog wat meer wedstrijden te proberen te organiseren. Zodra daar meer duidelijkheid over is word je daarover geïnformeerd. In ieder geval organiseren we 23 augustus een interclubwedstrijd voor de jeugd tot en met nieuwelingen (m/v), dus zet die datum alvast in je agenda als je in die categorie uitkomt.

De HRTC-toerafdeling kan weer zonder beperkingen ritten rijden. Wil je een keer meerijden met de toergroep? Meld je dan bij Norbert Cuiper.

Voor onze senioren-leden geldt dat we vanaf woensdag 8 juli ook weer gezamenlijke trainingen organiseren. Vertrek 19 uur bij het zwembad in Nibbixwoud/Wognum (Molenbad, Oosteinderweg 85 te Wognum). De meiden vertrekken op hetzelfde tijdstip voor hun (in principe aparte) training, afhankelijk van de opkomst maken we verschillende groepen.

Namens het bestuur van HRTC Hoorn,
Daniel Kleijn