Meteen naar de inhoud

Wat kun je van de toerafdeling verwachten?

Ieders fietsplezier vergroten door regelmatig samen te trainen en toertochten te rijden. Dat is het doel van de toerafdeling van HRTC Hoorn.

De Hoornse Ren en Toerclub (HRTC) heeft in 2019 de toerafdeling nieuw leven ingeblazen met een groep enthousiaste toerfietsers. Doel is om ieders fietsplezier te vergroten door in groepsverband regelmatig met elkaar te trainen en toertochten te rijden. Veilig en sociaal rijden staat voorop. Ook is er ruimte om te presteren, tijdens groepstrainingen en wedstrijdjes op de wielerbaan, en door mee te doen aan toertochten. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Plan is om dit jaar te starten met een groepje dames, die regelmatig met elkaar trainen.

Wat zijn de voordelen van het lidmaatschap van de toerclub van HRTC Hoorn?

1. Een programma afgestemd op de wensen van de leden. Als lid kan je ideeën en voorstellen
aandragen waardoor het programma voor ieder wat wils bevat. Hierdoor is het programma
gevarieerd. Voor 2022 is er een voorlopig programma met groepsritten en toertochten.

2. Met je lidmaatschap van HRTC word je ook automatisch lid van de NTFU, de Nederlandse Toer
Fiets Unie. Daarmee is je fiets verzekerd bij schade (tot 1000 euro) die is ontstaan tijdens
trainingen tot en met wedstrijdschade. Daarnaast ontvang je het Fietssport Magazine, krijg je
korting op toertochten en kan je gratis gpx-routes downloaden.

3. HRTC Hoorn heeft een eigen clubhuis, met kleedkamers, douches en een kantine waar leden elkaar treffen. Na elke rit kunnen we daar koffie drinken en napraten. Tijdens ritten langer dan 80 km stoppen we onderweg voor een gezellige koffiestop.

Koffiestop op zaterdagochtend in Ilpendam

4. We gaan één keer per jaar met HRTC Hoorn een lang weekend naar Zuid-Limburg, als
voorbereiding op het seizoen. Dit vindt traditiegetrouw eind maart plaats. De trainingen
werken we af in groepen van eigen niveau. Voor de toerafdeling is er een aparte groep.

5. Je kunt de clubkleding van HRTC Hoorn aanschaffen tegen kostprijs: door de omvang
waarmee HRTC Hoorn haar kleding inkoopt ben je aanzienlijk goedkoper uit. Naast de
clubkleding zijn er diverse bijpassende accessoires beschikbaar, zoals sokken en
handschoentjes, overschoenen, windjack, regenjack of thermobroek.

6. In de wintermaanden organiseert HRTC Hoorn zowel Wattbiken als core stability. Hier kun je
net als de overige HRTC leden tegen een geringe vergoeding aan meedoen, zodat je ook in de
wintermaanden in conditie blijft en ook (andere) clubleden spreekt.

Bochtentraining op wielerparkoers HRTC Hoorn

7. Omdat HRTC Hoorn een eigen parcours heeft, kunnen we ook af en toe wedstrijdjes of tijdritten organiseren, als hiervoor animo bestaat. Ook organiseren we techniektrainingen op de wielerbaan, als voorbereiding op toertochten zoals de Ronde van Noord-Holland en Limburgs Mooiste (toerversie Amstel Gold Race). Met name bij afdalingen komt bochtentraining van pas. 

  1. Als toerrijder worden we enthousiast van mooie routes. Denk je Westfriesland en Noord-Holland al te kennen? Fiets dan eens de Strade Bianche Noord-Holland. De route van 110 km met circa 20 km onverharde stroken biedt een heel ander perspectief op de omgeving. De tocht komt uit de koker van HRTC-toercoördinator Norbert Cuiper die de leukste weggetjes in de regio aan elkaar knoopte. Ook de ritten op zaterdagochtend bevatten regelmatig dergelijke ‘verborgen parels’, die zelfs ervaren lokale toerrijders niet eerder hebben gereden.

Lidmaatschap van toerclub HRTC Hoorn: wat kost het?
Het lidmaatschap van de toerclub van de HRTC kost 68 euro voor 2022. Leden kunnen onder de kostprijs meedoen aan het trainingsweekend en kunnen goedkoop HRTC-clubkleding kopen. Hierdoor betalen leden per saldo alleen de kosten voor het NTFU-lidmaatschap; de overige voordelen van het lidmaatschap, zoals korting op Watt biking en core stability, krijgen de leden gratis. Voor introducees zijn de eerste drie groepsritten en techniektrainingen gratis. 

Waar en wanneer start de toerclub?
De toerclub rijdt elke week op zaterdagochtend. Start is meestal om 9h00 vanaf de wielerbaan. In de zomertijd starten daar ook de avondritten op woensdagavond. Gemiddelde snelheid is circa 28-30 km per uur. Starttijden, afstanden en routes worden bepaald in de groepsapp.

Vanaf zomertijd start op zondagochtend een groep voor dames. Deze damestoergroep rijdt gemiddeld rond 25 km per uur, zodat ook beginners het tempo kunnen volgen. Formule is ‘social ride’, net zoals bij de Ladies Ride die sommige dames al eerder hebben gereden.

Alle groepsritten staan open voor introducees, die drie ritten gratis mee mogen fietsen om kennis te maken met de toerclub voordat ze worden gevraagd om lid te worden. We houden hiermee de groepsritten laagdrempelig. Leden mogen fietsmaten uitnodigen om mee te fietsen.  

Credo is samen uit, samen thuis. Neem regenjas, eten en drinken mee, evenals pomp en reserve binnenbanden. Neem mobiele telefoon mee in geval van materiaalpech. Eventuele schade is niet te verhalen op de organisatie; bij lidmaatschap is schade tijdens ritten verzekerd.

Vragen?
Heb je vragen over de toerclub? Stel ze aan bestuurslid Norbert Cuiper. Ideeën en voorstellen zijn welkom, waardoor het programma is aan te passen aan de wensen van de leden.