Meteen naar de inhoud

Achter de vos aan

  • door

Een heuse vossenjacht werd er vanochtend georganiseerd bij de HRTC. Onbekend hier in West-Friesland en daarom misschien ook wat onbemind, of iets van “wat de boer niet kent, dat vreet ie niet”. In ieder geval, de opkomst was niet groot. Maar de lol bij degenen die er wel waren was er niet minder om.

20161127_100454Om 10:00 viel het startschot, onder een tevoorschijn komend zonnetje werd er met het mes tussen de tanden  naar de dijk richting Schellinkhout gereden. Aldaar buitendijks het gras op. De eerste schifting was vond gelijk plaats, waarbij de achtervolgers de pijlen ook nog eens verkeerd interpreteerden. De helft van de groep raakte daardoor op zo’n groot dwaalspoor dat de rit maar in het Julianapark als training werd voortgezet.

Het voorste gedeelte van de groep hield elkaar wel strak in de gaten, door de landerijen van Schellinkhout naar Wijdenes en het zware gedeelte over het zandbed van de nieuwe N23 bij de Binnenwijzend. Kleine verschillen bij de controle punten werden snel weer teniet gedaan, ondanks de tactische moves die werden geprobeerd.

2016-11-27-10-30-46

Tenslotte moest de beslissing komen bij het gooien van de ring over de verstopte “vos”. Hier was het bij de junioren/nieuwelingen dat Teun van Galen net iets alerter was dan 1e jaars nieuweling Wessel Kuiper, die een goede “jacht” reed. Bij de dames was trainster Anne Kuilboer degene met de meeste punten, voor Emma Boogaard. Bij de mannen/veteranen haalde Eric Boogaard het voor oudgediende Kees Vlijm.

20161127_11493720161127_110957