Meteen naar de inhoud

Samen fietsen met vegan koffiestop

De toerafdeling van HRTC Hoorn groeit nog steeds. Eén van de recente nieuwe leden is Piet Bankersen. Hij beschrijft zijn eerste ervaringen met de toerclub.

Via de website van HRTC Hoorn las ik over de toerafdeling. Na mij bij Norbert te hebben gemeld word ik opgenomen in de app-groep, waarna ik vorige week zaterdag direct mee rij. Dat bevalt mij zo goed dat ik me in de loop van de week als lid van de toerclub heb aangemeld.  

Op vrijdagavond heeft Norbert de ‘JP Coen Classic’ in de groepsapp geplaatst: een rit van 105 km met een koffiestop in Amsterdam-Noord. De route gaat langs het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen en komt vlak langs de Coen-tunnel, vandaar de naam van de rit. 

Vertrek 
Stipt om 9 uur vertrekken we met z’n tienen vanaf de poort voor de wielerbaan, met in het vooruitzicht wat lichte regen en een matige tegenwind richting Amsterdam. De route voert ons over rustige wegen langs Warder, Purmerend, Monnickendam, Broek in Waterland naar Amsterdam-Noord. Ondanks een lichte regenbui is het met meer dan twintig graden niet koud. 

Koffiestop 
De koffiestop is gepland bij Liever Hier aan de Nieuwendammerdijk. De menukaart heeft iedereen de dag voor de rit al bestudeerd, want we gaan vegan taartjes eten en vegan cappuccino drinken. Sommigen spreken van Amsterdamse fratsen en vragen zich af of dat wel lekker is. Ik denk dat het voor vrijwel iedereen een nieuwe ervaring is, maar niettemin erg lekker, dus mocht je in de buurt zijn gewoon even stoppen voor een koffiestop. 

Pontje 
Na de stop moeten we altijd weer even op gang komen (zal het iets met de leeftijd te maken hebben?). We rijden door de Zaanstreek en mijn geboortedorp Oostknollendam, waarna we met de Jan Hop, het pontje Jan Hop bij Spijkerboor het Noord-Holland kanaal oversteken. Daarna gaat het verder langs de Rijp, Schermerhorn en via Grosthuizen naar Hoorn.  

Eindsprint 
De laatste 20 km krijgen we de wind lekker in de rug en gaat het tempo wat omhoog. Natuurlijk moeten we de plaatsnaambordsprint in Hoorn niet vergeten. De naam van de winnaar moet ik schuldig blijven: dat gebeurde buiten mijn zicht. Ik zal nog even moeten oefenen.    

Groeten Piet Bankersen  

Summer Night Ride
Morgenavond (woensdag 23 augustus) rijdt de toerclub van HRTC Hoorn de Summer
Night Ride: een rit van 95 km via Camperduin. Na zonsondergang rijden de toerders met lampjes in het donker naar huis. Vertrek is 19h00 vanaf HRTC. We verwachten rond 22h30 terug in Hoorn te komen. Wil je meerijden met de toerclub? Stuur dan een mail naar Norbert Cuiper.