Meteen naar de inhoud

Strade Bianche NH gaat door!

De Strade Bianche Noord-Holland, de gravelrit die HRTC Hoorn organiseert, gaat aanstaande zondag 22 augustus door. Gemeente Hoorn heeft hiervoor groen licht gegeven.

Gemeente Hoorn wijst er wel op dat deelnemers en vrijwilligers zich moeten houden aan de huidige corona-maatregelen, zoals die zijn beschreven door de RijksoverheidDit betekent dat deelnemers voor en na het sporten onderling anderhalve meter afstand houden. Het is niet meer verplicht om tijdens het sporten anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent dat deelnemers kunnen rijden in groepen. Het is ook mogelijk om de tocht individueel te rijden. 

Toertocht
De Strade Bianche Noord-Holland is een toertocht over 110 km. De toertocht is geschikt voor racefietsen met banden vanaf 25 mm, gravelbikes en mountainbikes. Start en finish zijn bij het clubhuis van wielerclub HRTC Hoorn. Start is tussen 9h00 en 10h00. Pauze is mogelijk na 59 km in de kantine van sporthal De Weijver in Hoogwoud. Deelnemers kunnen daar tegen betaling koffie met of zonder appelgebak krijgen. Ook zijn er toiletten waar deelnemers hun bidons kunnen bijvullen met water. 

Blote Bienepad
De route gaat grotendeels over rustige asfaltwegen, afgewisseld met enkele onverharde stroken, zoals het Blote Bienepad, een schelpenpad dat Laurens ten Dam en Niki Terpstra regelmatig opnemen in hun trainingsritten. Voor vele fietsers die Noord-Holland al denken te kennen geeft de tocht een heel ander perspectief op hun ‘achtertuin’. De organisatie benadrukt dat het niet gaat om een wedstrijd maar om een toertocht, waarbij deelnemers zich houden aan alle verkeersregels.
 

Lustrumeditie
De Strade Bianche NH wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Normaal vindt de tocht begin maart plaats, in hetzelfde weekend wanneer de Italiaanse profkoers Strade Bianche wordt verreden. Vanwege de corona-maatregelen moest de toertocht twee keer worden uitgesteld. HRTC Hoorn is blij dat de tocht aanstaande zondag kan worden verreden. Voor diverse fietsers uit de regio Westfriesland is de tocht één van de hoogtepunten van het toerseizoen. De rustige route met diverse onverharde paden en de gezellige sfeer onderweg dragen bij aan de populariteit. 

Cyclon
Cyclon zal tijdens de tocht technische ondersteuning bieden aan deelnemers. Cyclon is producent van onderhoudsproducten zoals kettingolie en -reiniger. Het bedrijf levert technische ondersteuning bij (kleine) NTFU-tochten. Zij zijn aanwezig met een stand en personeel en helpen de deelnemers bij de start en finish met kleine reparaties en onderhoud. Onderhoud is vooral relevant bij uitdagende tochten die veel van je materiaal vragen, bijvoorbeeld mountainbike- en graveltochten. 

Inschrijvingen
Inmiddels hebben zich 49 personen ingeschreven. Naar verwachting zullen circa 75 deelnemers meedoen. Het maximumaantal is gesteld op 100. Er is dus nog plek voor nieuwe deelnemers. Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot en met 20 augustus via fietssport.nl. Last-minute inschrijving ter plekke is mogelijk, maar deelnemers worden verzocht om zoveel mogelijk vooraf online in te schrijven om wachtrijen voor de start te beperken.

P.S. de tocht is niet uitgepijld. Deelnemers kunnen de route volgen door de gpx-route te downloaden vanaf fietssport.nl en te uploaden naar hun navigatieapparaat.

Wil je meedoen? Schrijf je dan uiterlijk 20 augustus in via fietssport.nl.