Meteen naar de inhoud

Verslag ladies ride Westfriesland

HRTC Hoorn organiseerde voor het eerst haar Ladies Ride Westfriesland. Ingvild Reijnhout reed ook mee en schreef een verslag.

Zaterdagochtend 5 september Ladies Ride, eerste vraag wat doet het weer vandaag. Lange broek, jasje, regenjas? Het ziet er redelijk uit, dus korte broek en jasje.

Als ik aankom bij het clubhuis van HRTC staan er al een aantal dames zich aan te melden. De sfeer zit er al goed in.

Na de welkom speech van Norbert gaat de groep voor de 65 km als eerst van start. En ja wat een pech het begint te regenen. Gelukkig zijn het maar een paar druppels voor de stof.

Nadat we Hoorn uit zijn, rijden we vrijwel direct over rustige wegen en fietspaden tussen de weilanden. Het tempo is goed vol te houden in de groep. Tijdens het rijden wisselen we regelmatig van plek en zo kon ik met veel dames even een praatje doen.

Net voor de tussenstop rijden we over ’t Blôte Bienepad. Ik als import Westfries en nog niet zo lang wielrenner kende dit pad niet. Een ervaring rijker.

Bij de stop genieten we van koffie met gebak. Altijd lekker!

Na de stop zit er weer een fijn tempo in. Ook nu wisselen we geregeld van plaats. Tijdens het fietsen krijg ik nog een aantal goede tips over het fietsen.

Bijna aan het eind van de route is de wind ineens bijna sterker dan mij op het Wijzenddijkje in Oosterblokker. Maar wat top ik krijg een duwtje in mijn rug.

Na afloop in het clubhuis van HRTC heerlijk nagepraat en gelachen onder het genot van een kopje thee.

Geslaagde tour, ik zeg volgend jaar weer!

Ingvild Reijnhout

Foto’s van de Ladies Ride staan op de website van Frits van Eck.

Vlogger Tony Ramos reed ook mee. Bekijk hieronder zijn filmpjes van de Ladies Ride.