Meteen naar de inhoud

Verslag regioteam NH seizoen 2016

Verslag seizoen 2016 Regio Team Noord-Holland.

Namens alle wielrensters en begeleiding van Regio Team NH willen wij u als sponsor bedanken voor het afgelopen wielerseizoen.

Het voorjaar:

In dit deel van het seizoen staan de voorjaarsklassiekers centraal. De wedstrijden die Regio Team NH gereden heeft zijn UCI 1.1 en 1.2 wedstrijden waar zowel de clubteams als wereldtop aan de start staan. Door het bestaan van Regio Team NH krijgen rensters in Noord-Holland de kans om zich te meten aan de wereldtop en zich verder te ontwikkelen als wielrensters. De wielrensters zijn afkomstig uit verschillende clubs uit Noord-Holland: WV Westfrisia, HRTC Hoorn, ARC Ulysses, DTS, WTC de Amstel en BRC Kennermerland.

Lotto Cup en eendaagse wedstrijden in België:

 • Omloop het Hageland
 • Les Samyn des dames
 • Dwars door de Westhoek
 • Dwars door Vlaanderen

Deze wedstrijden worden gereden in België. De wegen in België zijn in een slechte staat en er zijn kasseienstroken waar de rensters overheen moeten. Naast de slechte staat van de wegen, waar het altijd opletten is, zijn er steile beklimmingen. De variatie van weersomstandigheden, slechte wegen, beklimmingen en een zeer sterk deelnemersveld, maken deze wedstrijden een grote uitdaging voor de rensters.

Des al niette min hebben de rensters van Regio Team NH zich van voren proberen te handhaven. Hoogte punten van deze reeks aan wedstrijden zijn:

 • Het Regio Team NH heeft in deze wedstrijden altijd rensters aan de finish gehad! Dit is een knappe prestatie vanwege de zwaarte van de wedstrijden.
 • De wielrenster Nina Buisman is tijdens Dwars door Vlaanderen als 11de gefinisht!

Topcompetitie en eendaagse wedstrijden in Nederland:

 • Drentse acht van Westerveld
 • Ronde van Gelderland
 • Omloop van Borsele
 • Zeven dorpen omloop
 • Nederlands kampioenschap clubrensters

Deze wedstrijden worden in Nederland gereden en zijn net zoals de wedstrijden in België bezet met internationale top rensters, zoals bijvoorbeeld rensters uit de teams RaboLiv, Wiggle honda High five en Boels Dolmans.

Hoogte punten:

 • Tijdens de zware wedstrijd van Omloop van Borsele hebben vier rensters de finish bereikt. Deze wedstrijd stond in het teken van smalle wegen en veel wind (windkracht 5).
 • Twee rensters van Regio Team NH hebben een top 50 klassering binnen gesleept tijdens de zeven dorpen omloop, waarbij Marianne Vos de wedstrijd won. De renster Tessa Neefjes heeft zich in de laatste kilometers nog een aantal keren laten zien. Zij was weggereden uit het peloton, maar heeft dit helaas niet gehaald tot aan de finish.
 • HET hoogte punt; Tessa Neefjes die deel uit maakt van Regio Team NH is Nederlands Kampioen bij de clubrensters geworden!

Meerdaagse internationale wedstrijden:

 • Tour de Feminin in Tsjechië
 • BeNeLadies tour
 • Rasnamban in Ierland

Meerdaagse wedstrijden worden ook gereden door de rensters van Regio Team NH. Deze wedstrijden vinden vaak plaats in het midden en aan het einde van het seizoen. Het zijn wedstrijden die vaak in het buitenland gereden worden. Een meerdaagse etappewedstrijd bestaat uit drie tot vijf dagen koers. Elke dag wordt er een wedstrijd gereden wat vaak varieert in afstand. Er zijn etappes van 80km tot 140km. Ook wordt er een deze dagen een tijdrit gereden, waarin de rensters individueel zo snel mogelijk een bepaalde afstand moeten afleggen.

Doormiddel van foto’s, een video en een kort verslag een impressie van deze meerdaagse etappe wedstrijden.

Tour de Feminin Tjechië:

Alle meiden hebben een zware etappekoers achter de rug. Het was bikkelen tussen de UCI ploegen en het heuvel/bergachtige parcours. Vooral de laatste etappe (de koninginnenrit) was zwaar. Nina bleef in de eerste groep waardoor zij nog tijd won op haar concurrenten en met als einduitslag in het klassement een 28plek behaald heeft!

Alle rensters hebben mooie prestaties neergezet en kunnen hier weer op bouwen voor de wedstrijden die komen gaan!

Rensters: Tessa Neefjes, Pernilla van Rozelaar, Elleke Claessen, Marianne Van Leeuwen, Nina Buysman en Melissa Van Neck

BeNeLadies tour:

Rasnamban Ierland:

Topprestaties van de Regio Team NH rensters in Ierland! Nina Buijsman in de laatste zware etappe met wind en een hele steile klim in de kopgroep. Dit resulteerde in een tweede plek in de allerlaatste etappe! Ook hielt zij hiermee de leiding vast in het jongeren klassement.

Marianne van Leeuwen sprintte samen met Marjolein Bakker naar top 20 klasseringen in de eindsprint van de achtervolgende groep.

Bedankt!!!

14717222_545065552370169_8194046951615147679_n

Sponsoren:

AGU

YESSS Electrical

Vandaaggroep

PowerBar