Meteen naar de inhoud

Wil je ruiken aan het racen?

Wil je kijken hoe het is om te koersen? Dat kan op zaterdagmiddag 18 september bij HRTC Hoorn.

HRTC Hoorn organiseert in samenwerking met Team Jumbo-Visma op zaterdag 18 september tussen 12h00 en 16h30 een Ready2Race-wedstrijd op het wielerparkoers aan de Holenweg in Hoorn. Ready2Race is bedoeld om kennis te maken en ervaring op te doen met het rijden van wedstrijden.

Er worden wedstrijden in vijf verschillende klasses gereden. Er wordt gestart met de Instapklasse Dames en Klasse 5 voor wie nog nooit een wedstrijd heeft gereden. Als je in staat bent om in je eentje rond de 25 à 30 km/u te fietsen dan is dit een mooie opstap.

Kan je al wat sneller fietsen dan kom je in Klasse 4. In deze klassen fietsen coaches mee die je tips geven hoe te rijden in het peloton en die ervoor zorgen dat het veilig blijft. Elke wedstrijd begint met een paar geneutraliseerde ronden op rustig tempo zodat je er even in kan komen.

Klasse 3 is voor de renners die getrainder zijn en gewend zijn om in groepen te fietsen. Daar wordt al goed doorgereden. Ook daar is er nog een geneutraliseerde start en fietsen er coaches mee die zorgen dat alles zo goed en veilig mogelijk verloopt.

In Klasse 2 en Klasse 1 wordt harder gereden. Daar rijden voornamelijk renners die al ervaren zijn in het rijden in pelotons. De wedstrijden duren ook wat langer dan de lagere klassen.

De Hoofdklasse is voor de beste (amateur) wielrenners. Hier gaat de snelheid geregeld boven de 50 km/u. Dit is voor snelle wielrenners met wedstrijdervaring.

Wil je proeven aan het koersen op de wielerbaan in Hoorn? Schrijf je dan in via ready2race.teamjumbovisma.nl. Het is leuk als je meedoet!