Meteen naar de inhoud

Zomerse afsluiting van het seizoen met nieuw sponsorcontract Rabobank

Zaterdag 13 oktober werd onder zomerse omstandigheden het (weg)seizoen bij de HRTC

Marco Obdam van Rabobank West-Friesland en Daniel Kleijn ondertekenen het nieuwe contract.

afgesloten. Onder een stralende zon met 25 graden startte de kersverse toerafdeling van de club met de eerste toerrit, reed de jeugd de afsluitende wedstrijd van de dinsdagavondcompetitie, lieten verschillende ouders van jeugdrenners hun kunsten zien in een onderlinge wedstrijd, werd de traditionele Gentlemencourse gereden en werd afgesloten met een borrel en bbq. Als kers op de taart werd een nieuw sponsorcontract met de Rabobank ondertekend!

De toerrit startte als eerste op deze sluitingsdag. Om 13:45 uur vertrok een groep van zo’n 15 renners voor een rit over 69 kilometer. Deze afstand werd niet toevallig gekozen: de HRTC bestond deze dag (om en nabij precies) 69 jaar! Onderweg werd natuurlijk even mooi opgestoken voor koffie en appeltaart bij café ”t  Nieuwe Bonte Paard’ in Abbekerk.

Ondertussen startte om 14:00 uur de jeugd met de afsluitende wedstrijd. We hadden dit seizoen op de dinsdagavond al meerdere mooie wedstrijden gezien maar ook deze rit hoorde zeker in de top 3 van de mooiste wedstrijden thuis. Bij categorie 1-2 ging Sascha Kuiper als een speer en zij liet Gijs Obdam achter zich. Die liet zich echter niet ongemoeid: met Jochem Spek bleef hij strijden om bij Sascha in de buurt te komen. Dat lukte niet en zodoende won Sascha de wedstrijd. Ook het klassement was voor haar, zodat ze bij de prijsuitreiking de eerste prijs ontving.

Natuurlijk waren er alleen maar winnaars!

Bij categorie 3-4 was het minder spannend dan dat we dit seizoen gewend waren. Dean Tol reed een sterke wedstrijd maar had deze keer geen tegenstand van Sven Huizinga, die dit seizoen al eens voor hem finishte. Stijn Vlieland daarentegen bleef wel lang bij de kop meerijden en werd heel netjes 2e. Doordat Stijn een wedstrijd had gemist had hij net niet voldoende punten om nog het podium te bereiken in het eindklassement. Daarin waren na Dean respectievelijk Sven en Zeger Smit hem voor.

De wedstrijd in categorie 5-6-7 bracht het publiek in vervoering. Er werd een strak tempo gereden maar desondanks lukte het Duuk van der Haagen om alleen weg te rijden. Zijn voorsprong bleef rondenlang ongeveer 200 meter. Onder luide aanmoedigingen reed Tessa Kleijn met Daan Jurriaans na 17 van de 25 ronden het gat dicht. Een prestatie op zich maar vanaf het moment dat de aansluiting een feit was, zat ze in de tang bij Duuk en Daan, die probeerden Tessa klein te krijgen. Dat bracht het publiek op de hand van Tessa. Er werden allerlei tips vanaf de kant naar haar geroepen maar Tessa bleef ondanks de hitte koel en had alles onder controle. Ze demarreerde zelfs bij de bel voor de laatste ronde. Even leek ze weg te zijn maar alsnog wisten de jongens aan te sluiten. Nog was de tank niet leeg bij Tessa: in de eindsprint behaalde ze de tweede plaats achter Duuk en voor Daan. Daan pakte dan wel niet de overwinning in deze wedstrijd, het eindklassement won hij wel. Guido Jong werd hierin 2e en Daan Breed 3e.

De snelste moeder en vader van de HRTC!

Nu was het de beurt aan de ouders. Die konden natuurlijk niet tippen aan het niveau van de jeugd. Om de wedstrijd een beetje extra niveau te geven reed ook assistent-trainer en HRTC-Nieuweling Wessel Kuiper mee. Hij liet de ouders snel achter zich en reed ze in 15 ronden tijd bijna op een rondje. De strijd tussen de twee gestarte moeders was snel klaar toen de moeder van DAgmar de koers voor gezien hield na 7 ronden. De moeder van Guido, Angelique, mag zich daardoor een jaar lang de snelste moeder van de HRTC noemen. Bij de vaders was het spannend tot het laatst: in een vlammende eindsprint was het net als vorig jaar de vader van Duuk en Koen, Ivo, die met de eer ging strijken.

Na een welverdiende pauze, en met de terugkomst van de toerrijders, werd gestart aan de

Start van Sascha en Dennis.

Gentlemencourse. Allereerst de strijd om de wisseltrofee, waarbij een jeugdrenner aan een oudere renner werd gekoppeld. Daarna nog de strijd om de eer voor de snelste tijd in vrij samen te stellen koppels. Het werd een unieke editie van deze decennia-oude traditie bij de HRTC. Speaker Gerben Konijn, al bijna 35 jaar lid bij de club, vertelde dat hij het nog nooit eerder had meegemaakt: de beste 3 koppels finishten binnen 1 seconde van elkaar! De 3e tijd werd gereden door Guido Jong met Danny Kuiper (3.42). De winst werd gedeeld door de koppels Tessa Kleijn (ja daar was ze weer) met jeugdtrainer Michel Vlieland en Duuk van der Haagen (voor het tweede jaar op rij!) met Niels Goosens met een eindtijd van 3.41.

De vier winnaars van de Gentlemencourse: Michel, Tessa, Duuk en Niels.

Na de prijsuitreiking, voordat het buffet en de bbq voor geopend werd verklaard, ondertekenden Marco Obdam van de Rabobank samen met HRTC-penningmeester Daniel Kleijn het nieuwe sponsorcontract. Alles bij elkaar kunnen we dan ook niet anders spreken dan dat het een zeer geslaagde afsluiting van het wegseizoen 2018  is geworden.

Alle tijden van de Gentlemencourse zoals afgesproken hieronder:

Eindtijden Gentlemencourse:
Stijn en Wessel 3.48
Jamie en Jelle 4.00
Daan J. en Peter 3.56
Gijs en Sofie 4.33
Armelle en Xin 3.46
Sascha en Dennis 4.07
Duuk en Niels 3.41
Zeger en Sybe 3.50
Tessa en Michel 3.41
Daan B. en Gino 3.49
Jochem en Ivo 4.21
Guido en Danny 3.42
Jelle en Stijn 3.49
Hyme en Sofie 3.31
Tessa en Daniel 3.52
Henny en Ruben 4.00
Jamie en Dennis 4.18
Duuk en Ivo 3.44
Sascha en Danny 4.15
Guido en Peter 3.57
Daan en Daan 4.03
Gijs en Zeger 4.52
Jelle en Michel 3.24
Armelle en Sybe 3.35
Tessa en Wessel 3.44